העסקת עובד זר והיערכות לקליטת העובד הסיעודי בבית
מהם השלבים בקליטת עובד זר סיעודי במקום עבודתו?
הדברים הבסיסיים ביותר שיש להכין לעובד זר סיעודי לפני העסקתו
• ארון או שידה עבור חפציו האישיים
• מקום במקרר למזון של העובד הזר
האם חייבים להכין חדר לעובד זר?
עובד זר סיעודי הינו הלכה למעשה דייר של קבע בבית, ולכן רצוי מאוד שיהיה לו חדר משלו. עם זאת, במידה ולמטופל אין חדר נפרד שניתן להעמיד לרשותו של העובד, אין משמעות הדבר שאינו יכול לקבל שירות של מטפל צמוד. עם זאת, יש לדאוג למיטה ולארונית שבה העובד יוכל להניח את החפצים האישיים שלו – בגדים, מצעים ועוד.
מדוע חייבים להראות לעובד את הבית כולו?
לפני העסקת עובד זר, חשוב ביותר להכיר למטפל את כל הבית, לרבות אביזרים מסוכנים, אביזרי עזר, אמצעי בטיחות בחשמל ובמים, היכן נמצא מפסק החשמל ועוד. הסיור חשוב במיוחד במצבים בהם הקשיש מתגורר לבדו, כאשר רוב הזמן הוא והמטפל הזר יבלו יחדיו, אך חשוב גם לבצע את הסיור הזה במקרים בהם הקשיש מתגורר עם בני משפחה נוספים.
אחרי הכול, ייתכנו בהחלט מצבים בהם העובד הזר יישאר לבדו עם הקשיש, ויש לספק לו את כל הכלים כדי להתמודד עם מצבי חירום. יש להראות לעובד היכן נמצאים תרופות ואביזרים חיוניים לביצוע בדיקות או למתן עזרה ראשונה.
כיצד מתבצעת "העברת משמרת" לעובד הזר?
עובד זר סיעודי מספק סיוע של 24 שעות ביממה, ועליו להכיר את המצב הרפואי והנפשי של המטופל לעומקו. עליו לדעת היטב למה לצפות ואיך לנהוג בשעת חירום. יש ליידע את המטפל על רגישויות ועל אלרגיות שונות של המטופל.