טיפול בקשישים בעזרת בני המשפחה

תפריט
קטגוריות
תגיות

טיפול בקשישים בעזרת בני המשפחה

במחקר שפורסם ב-2015 אודות השפעות מחלה כרונית על איכות חייו של בן/בת הזוג קבע החוקר: "התוצאה המפתיעה ביותר הינה נטיית בן/בת הזוג לאיכות חיים ירודה יותר מזה של המטופל עצמו"

המחקר הספציפי הזה חקר את השפעות הטיפול בבן/ בת זוג אולם, אין ספק כי הטיפול בחולה הכרוני והסיעודי משפיע באופן ישיר גם על שאר בני המשפחה.

האם עצם הטיפול שלנו בבן המשפחה צריכה להעיב על איכות חיינו אנו?

בפירוש לא, אין ספק כי הטיפול משפיע ולא ניתן להימנע לחלוטין מהשפעותיו על חיי המטפל. עם זאת, על ידי שישה צעדים פשוטים ניתן להפחית את ההשפעה ולשמר על הטיפול בבן/בת הזוג או בבן המשפחה הזקוק לטיפולנו.

שישה צעדים להקלת הטיפול בבן המשפחה הקשיש

  1. בושה – אל תתביישו לשתף אחרים בקשיים שעולים בטיפול בבן משפחה. שמירה בסוד על הצורך בטיפול מגבירה את תחושת הדחק והדיכאון ומובילה באופן ישיר לשחיקה, כעסים ותסכול. שיתוף הקושי, הכאב והתסכול לא רק יסייעו בתחושת העול אלא עצם תחושת השייכות לקבוצת שווים שחווה את אותם תחושות ולהביא בכך להקלה בעוצמת החוויה.
  2. העמדת פנים – אל תעמידו פנים שהכל כפי שהיה קודם לכן. יש מקום ויש צורך להתאבל על החיים שהיו פעם וכבר אינם. לא רק האדם בעל המגבלה / המחלה /הנכות חווה אובדן של עצמאות וחווה קושי בעקבות שינוי המציאות אלא גם בן / בת הזג, גם בני המשפחה שחיים איתו באותה מציאות חווים אובדן של החיים שהם הכירו והיו רגילים להם.
  3. כל יכול – אתם לא סופרמן, אף אחד לא מצפה מכם להיות. מותר לכם להיות בלי מצב רוח, בלי חשק לטעות ולא לרצות לעשות דבר מה. אל תרגישו רגשות אשם בשל זאת. אתם בני אם וככל בני האדם יש לכם רגשות, רצונות וצרכים. מצד שני, רבים מרגישים רגשות אשם בשל חוויות חיוביות 'איך אני יכול ליהנות שבן/בת הזוג שלי מרותק בבית למיטה'. רגשות אשמה ככל אין להם מקום כאשר מדובר בטיפול של בן משפחה בבן משפחה אחר, גם אם בן המשפחה המטופל אינו מסוגל לחוות את אותן חוויות, אין זה אומר שבן/בת הזוג צריכים להעניש את עצמם לטוב ולרע.
  4. בידוד – גם אם בן המשפחה המטופל מרותק למיטה, אין זה אומר שאתם צריכים להיות בבידוד. שתפו בני משפחה נוספים בטיפול ותאפשרו לעצמכם יום או חצי יום מחוץ לבית בעיסוק שהוא בעבורכם בלבד. שקלו להצטרף לקבוצות תמיכה לבני משפחה מטפלים. בארץ קיימות קבוצות תמיכה רבות שבחלקן ההשתתפות היא מקוונות. יתרה מזאת, קבוצות התמיכה מסווגות לפי נושאים, כך שתוכלו למצוא קבוצת תמיכה שמתאימה לאופי הטיפול שלכם – בין אם מדובר בטיפול בחולה דמנציה או בטיפול באדם לאחר אירוע מוחי.
  5. עזרה – אתם לא לבד, אפשר לקבל עזרה ותמיכה של שירותי סיעוד אם בשעות טיפול סיעודי על ידי מטפלת סיעודית מוסמכת שתגיע אליכם הביתה ותוכל להחליף אתכם למספר שעות, או עזרה סיעודית קבועה של מטפלת שתהיה עם בן המשפחה במשך כל שעות היממה.
  6. הזנחה – לשם שינוי, הכוונה בהזנחה היא לא בהזנחת האדם המטופל, אלא בהזנחת עצמכם. אל תזניחו את הבריאות שלכם, כאשר מטפלים באדם חולה קיימת נטייה לשכוח מהבעיות והבריאות של עצמנו.

סיכום,

אכן הטיפול בבן משפחה הוא לא פשוט בכל רובד שלא נסתכל על זה, אולם בכמה צעדים פשוטים אפשר להפכו לקל יותר לעצמנו (המטפלים) ולבן המשפחה (המטופל). המשמעות של 'לטפל בעצמכם' ולאפשר לכם להמשיך לשמר איכות חיים טובה על אף הטיפול בבן משפחה יסייעו במתן טיפול איכותי יותר וטוב יותר.

מוגש מטעם: מתן שרותי סיעוד כאן בשביל לתת לכם שרות מיידי מהיר ויעל. צוות שלם ומגוון יענה ויכוון אותכם בתהליך קבלת עזרה סעודית לאדם שקרוב אליכם. ללא התחיבות. 09-7672345 050-6879345

איזה נושאים מעניינים אתכם?

מעניין? שתפו.  אהבתם? לחצו like

צרו קשר ונעזור לכם בטיפול באנשים שחשובים לכם + תודה:)

תפריט נגישות

בואו נהיה בקשר

דרוש עזרה לקבלת מטפל/ת ?

רוצים לברר את הזכויות לקבלת טיפול סיעודי?

בואו נעבור לטלפון...

הצוות שלנו ישמח לעזור

מחפשים עבודה עם משמעות?

עובדים סוציאלים, מטפלים ומטפלות

בסביבה חמה ובתנאים מצויינים

השאירו כאן פרטים

וניצור קשר בהקדם

גם בעיתות שלום,
וגם מלחמה
אנחנו כאן בשבלכם

הסניפים פתוחים

קבוצת מתן

דגל ישראל

Looking for Purposeful Work?

We are Hiring!

Join Us!